Kőbánya Sportliget

A Kőbányai Bringaparkot a Vuelta Sportiroda és a Kőbányai Torna Club 2014-ben álmodta meg, és valósítja meg a Sportligetben, ahol több más sportág is otthonra lel. A Sportliget teljes felújításon, átalakításon megy át ezekben az években.

Az Újhegyi lakótelepen és Kőbányán élő, sportot, játékot, szabadidős tevékenységet kedvelők részére 2018 novemberétől mintegy 22 hektáros területen 2019. decemberéig valósul meg a Sportliget felújítása a Kőbányai Önkormányzat beruházásában. A tervezés kapcsán az egyik legfontosabb szempont volt, hogy a hatalmas zöldfelület megőrzése mellett többfunkciós pihenőpark alakuljon:

A Sportliget rekonstrukciója során az új, központi szociális épületben büfé, vizes blokk és különböző foglalkozások számára kialakított terek létesülnek. Az akadálymentesen megközelíthető fogadótérre a több korosztály számára alkalmas Máltai típusú játszótér, illetve látványos vízjáték épül.

A ligetben a jelenleginél sokkal több szabadidős és sportolási tevékenységre lesz lehetőség. A streetball, techball, lábtenisz, műfüves foci és kosárlabda pálya, saját testsúlyos edzőpark, ping-pong asztalok, petangue pályák a legmodernebb fejlesztéssel készülnek. A már meglévő bringás pumpa pálya megújul és kibővül, és mellé pool és plaza típusú gördeszka pálya / skate park épül. A futókör ezer méter hosszú lesz.

A nagyrét mellett szabadtéri színpad, tanösvény, és kutyafuttatók is lesznek. A felújítás során 83 új parkolóhely kerül kialakítása, valamint új közvilágítás és térfigyelő rendszer épül. A beruházás teljes költsége több mint 1 milliárd forint, a munkálatok várható befejezési határideje 2019. december vége

Fontos kiemelni azt is, hogy Budapest legzöldebb kerületében, Kőbányán a Sportliget és általában a terület sportnegyedként történi megújítása a helyi lakossággal előzetesen folytatott egyeztetéseknek, lakossági fórumokon elhangzottaknak megfelelő társadalmi támogatással valósul meg – a sok-sok lakossági konzultáció után alakultak ki a tervek, melyekbe az itt élők javaslatai is bekerültek –.

.