A Kőbányai BringAréna igénybevételének lehetőségei az MKSZ pályaválogatottja és a tagegyesületek részére

A Kőbányai BringAréna 10 hónapos, sikeres tesztüzemének lezárása után az MKSZ és az üzemeltető Vuelta Kft. megállapodása alapján a velodromot az alábbiak szerint vehetik igénybe a szövetség érintett tagegyesületei és a pályaválogatott tagjai:

  • Kedvezményes bérleti díj az MKSZ tagszervezetei részére: bruttó 25.000,- Ft/óra (19.685,- Ft + áfa)

A fenti összegből a hazai versenyrendszerben szereplő, a pálya szakágban utánpótlásneveléssel foglalkozó MKSZ tagegyesületek részére a Szövetség 50%-os hozzájárulást biztosít, azaz a Szövetség és a tagegyesület is bruttó 12.500 – 12.500,- forintot fizet 1 óra pályahasználat után. A 2024-re várhatóan rendelkezésre álló források alapján az MKSZ a tagegyesületek társfinanszírozása mellett évente maximálisan 600 óra pályahasználatot tud ilyen módon részükre biztosítani. Az egyesületek a pályahasználat rájuk eső díját a Vuelta Kft-nek fizetik ki, az MKSZ pedig összesített pályahasználat alapján téríti meg a költséget.

  • A felnőtt és utánpótlás pályaválogatott részére a Vuelta Kft. hetente 16 óra időtartamban térítésmentesen biztosítja a pályahasználatot hétköznaponként 9:00 és 16:00 óra közötti idősávban.

Az MKSZ tagegyesületek kedvezményes díjazású idősávja alapvetően a munka-, illetve iskolaidő utáni időszak, hétköznap 16:00 és 21:00 óra között. Az edzések időpontját, beosztását, a felhasznált edzésidő regisztrálását a BringAréna intézi az egyesületekkel, az MKSZ és a szakágvezetés ebben nem koordinál és nem közvetít. Lehetőség van arra is, hogy egy adott órában kettő vagy több egyesület egyszerre bérelje a pályát a kedvezményes díjért – amennyiben egy-egy csoport kis létszámú és az edzésmunkájuk összehangolható.  A pályán egyszerre legfeljebb 20 sportoló tartózkodhat.

A pályahasználati idősávok foglalását az üzemeltetővel lehet egyeztetni e-mailen vagy telefonon:

Magyar Kerékpáros Szövetség               Vuelta Kft.