GYIK – Gyakran Ismételt Kérdések

Kérdés: Mire van szükségem a pályakerékpározáshoz?
Válasz: Kerékpáros cipő, ruházat és sisak. Ha nincs kerékpáros ruhád, akkor pólóban és szűk rövid- vagy hosszúnadrágban biciklizhetsz. A szabadtéri időjárásnak megfelelő ruházat szükséges, mivel a csarnok nem fűtött! Nálunk bérelhetsz kerékpárt.

K: Van-e korhatár a pályán kerékpározáshoz?
V: Abban az évben, amikor betöltöd a 11. életévedet, és minimum 147 cm testmagasságod, bekapcsolhatsz a „Nyitott órák” képzésbe. A klubképzés korhatára 10 év, a minimum testmagasság 135 cm.

K: Kell-e kerékpáros cipőt hordanom?
V: Igen, vannak pedáljaink, amelyek kerékpáros cipőhöz (look keo rendszerű pedálokhoz) passzolnak. Ha még soha nem próbáltál a kerékpáros cipőt, javasoljuk, hogy próbáld ki normál kerékpáron, mielőtt a pályán tesztelnéd. Normál cipőhöz (sportcipő) korlátozott mértékben a kezdő órákhoz un. klipszes pedált tudunk biztosítani, elsősorban gyermek méretű kerékpárokhoz.

K: Hozhatok saját kerékpárt?
V: Igen – ha van pályakerékpárod! Más típusú kerékpárok (beleértve az országútit, a fixit és az időfutam-kerékpárt is) nem engedélyezettek.

K: Mi a különbség a pályakerékpár és az országúti kerékpár között?
V: A pályakerékpárnak nincs sem több sebességfokozata, sem fékje, és fix hajtás mechanizmusa van. Ez azt jelenti, hogy a pedálok nem állnak meg, amikor gurul. Magasabb a csapágyháza és rövidebb hajtókarjai is vannak, ami azt jelenti, hogy a pedálok nem érnek le a kanyarokban.

K: Válthatok saját pedálokra egy bérelt kerékpáron?
V: Nem, ezt senki sem teheti meg. A kivételeket közvetlenül velünk kell egyeztetni.

K: Szükségem van védőfelszerelésre?
V: Csak sisak szükséges. Kesztyű viselése ajánlott. Ha nincs kerékpáros ruhád, akkor pólóban és szűk rövid- vagy hosszúnadrágban kerékpározhatsz. Hosszú ujjú póló, és hosszúszárú szűk nadrág ajánlott. Vannak, akik 2 pólót választanak a plusz védelem érdekében.

K: Bérelhetek kerékpárt és felszerelést?
S: Igen! Bérelhető kerékpárjaink korlátozott számban vannak 39-45-50-52-54-56-60-61 cm-es méretben.

K: Mi az akkreditáció – és szükségem van rá?
V: Az akkreditáció egy olyan tanfolyam, amely bizonyítja, hogy részt vettél pályakerékpározási képzésben. Ez a te és a többiek biztonságát szolgálja a pályán. Mindenkinek akkreditációval kell rendelkeznie ahhoz, hogy velünk kerékpározhasson. A próbaóra az akkreditáció első része.

K: Kerékpároztam néhány aktív túrát. Szükségem van akkreditációra?
S: Igen. De a csatlakozási pontokat egyénileg állapítjuk meg.

K: Hány ember kerékpározhat a pályán egyszerre?
V: A pályalétszám felső határa a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szabályozásának megfelelően 20 fő (art. 3.1.009).

K: Bérelhetem-e saját magamnak a teljes pályát pl. időfutam teszt, vagy beállítás céljára?
V: Igen, ez lehetséges, írj nekünk info@bringarena.hu címre.

K: Mi egy kerékpáros klub vagyunk, bérelhetjük-e a BringArénát?
V: Igen, vedd fel velünk a kapcsolatot a info@bringarena.hu címen.